Hoe neem ik examens af van iemand die in quarantaine geplaatst is? Update 4 december

Wie in quarantaine geplaatst is, is niet altijd ziek.
Neem indien mogelijk het examen digitaal af. Bekijk ook andere manieren om te evalueren. Maak daar duidelijke afspraken over.
Als een lerende tijdens de quarantaineperiode toch ziek wordt, gelden de afspraken en regels zoals voor andere afwezigheden wegens ziekte. Als de zieke geen erge symptomen vertoont kan je afspreken om het examen of evaluatiemoment vanop afstand te laten doorgaan, als je instelling dat kan organiseren. Dat is echter geen verplichting voor de lerende.
Naargelang regels die vooraf gemaakt zijn kan je ook beslissen om het evaluatiemoment uit te stellen.