Mag je zwemlessen organiseren? Update 19 mei

Bespreek met de zwembadexploitant hoe je het zwemmen veilig kan organiseren.

Zwembaden mogen sinds 1 december terug open als de aandachtspunten in hoofdstuk 2.5. in het protocol voor zwembadexploitanten gerespecteerd worden. Ook scholen met een eigen zwembad mogen openen volgens die regels.

Zwemlessen voor het basisonderwijs (zelfredzaamheid) krijgen hierbij prioriteit, vervolgens sportonderwijs (zowel sportscholen als de lerarenopleiding) en dan het secundair onderwijs.

Personeel en leerlingen dragen mondmaskers, zie richtlijnen over het dragen van mondmaskers in lessen lichamelijke opvoeding en zwembadprotocollen, heel in het bijzonder over het houden van afstand. Concreet houdt dit in dat mondmaskers op alle plekken in het zwembadcomplex worden gedragen. Tijdens het zwemmen zelf hoeft men geen mondmasker te dragen. Aan het zwembad zelf zijn mondmaskers niet verplicht, tenzij de afstand niet kan worden bewaard.

Vervoer:

  • Je mag geen gebruikmaken van het openbaar vervoer.
  • Organiseer de verplaatsingen maximaal te voet of per fiets.
  • Ga je met de bus? Bij verplaatsingen per autocar zijn meerdere klasgroepen per toestel toegelaten als er voldoende afstand tussen de klasgroepen is en er voldoende ventilatie is.

Heeft dit artikel u verder geholpen?