Hoe kan het onderwijspersoneel zich preventief laten testen? Update 22 april

Onderwijspersoneelsleden kunnen zich op verschillende manieren laren testen.

• De onderwijsinstelling vraagt via dit e-formulier de inloggegevens aan waarmee een personeelslid een afspraak kan maken in een testcentrum van het Rode Kruis Vlaanderen. Dit formulier is toegankelijk voor medewerkers die in Mijn Onderwijs toegangsrechten hebben tot het thema “Personeel” (volwassenonderwijs) of het thema “Structuur en organisatie” (andere onderwijsniveaus). Maximaal de volgende werkdag zullen de inloggegevens via Mijn Onderwijs bezorgd worden. Deze inloggegevens kunnen door de betrokken instelling, samen met meer informatie over de praktische zaken, aan het personeelslid bezorgd worden. Deze praktische info is in de docx bestandVoorbeeldbrief preventief testen personeelslid (doc, 3 p.) (572 kB) te vinden.
  • Onderwijsinstellingen die zelf over medisch geschoold personeel beschikken om sneltesten af te nemen bij eigen personeelsleden, kunnen bij het Rode Kruis een testpakket bestellen met daarin het vereiste beschermingsmateriaal en het aantal benodigde sneltesten waarmee ze dan zelf aan de slag kunnen gaan. Onderwijsinstellingen kunnen hiervoor ook zelf afspraken maken met hun arbeidsgeneeskundige dienst om onder leiding van de arbeidsgeneeskundige dienst preventief sneltesten bij het onderwijspersoneel af te nemen. Meer informatie hierover vind je op Mijn Onderwijs.