Wat als bij een personeelslid besmetting met het coronavirus wordt vastgesteld?

Volgende procedure wordt gevolgd:
·         De besmetting wordt vastgesteld door de huisarts;
·         De huisarts neemt contact op met het callcenter;
·         Het personeelslid gaat 7 dagen in quarantaine en tot genezing;
·         Iedereen die in contact kwam met het personeelslid wordt gecontacteerd;
·         Volgende beslissingen kunnen genomen worden:

Wanneer je een hoogrisicocontact bent, dit betekent dat je lang en van dichtbij met iemand in contact bent geweest bijvoorbeeld met een collega die naast je zit, moet je meteen in quarantaine. Je maakt een afspraak met uw huisarts voor een test op dag 5 (geteld vanaf de laatste dag van het nauw contact). Is de test POSITIEF, dan wordt de quarantaine verlengd met 7 dagen. Bij een NEGATIEF resultaat, mag je uit quarantaine na de 7e dag.

Als je van thuis uit kunt werken, kun je dit nog verderzetten. Kun je niet van thuis uit werken, dan zal je je werkgever moeten inlichten dat je afwezig bent.

Ben je een laagrisicocontact, dit betekent dat je heel kort in contact bent gekomen met  bijvoorbeeld een collega die niet naast je zit op het werk, dan hoef je niet in isolatie maar dien je wel de basisreflexen goed op te volgen. Je werkt dus best zoveel mogelijk van thuis uit. Kan dit niet? Dan kun je gaan werken, maar dien je wel je neus en mond te bedekken met een mondmasker.

 

In elk geval blijf je meteen thuis en neem je meteen contact op met je huisarts als je symptomen zoals koorts, hoesten en kortademigheid hebt.

Heeft dit artikel u verder geholpen?