Wat als ik een maaltijd neem in de klas?

Als een besmet persoon objecten aanraakt, kan het coronavirus daar nog enige tijd (afhankelijk van het materiaal uren tot verschillende dagen) op overleven.  

Deel daarom zeker geen bestek of servies, was regelmatig de handen en volg de algemene hygiënevoorschriften in de keuken. Virussen zijn gevoelig voor hitte, dus eet liever geen rauw vlees en verhit je eten grondig. Anses, het Franse voedselagentschap, adviseert 63°C gedurende vier minuten. Vermijd bovendien kruisbesmetting tussen gekookt en ongekookt voedsel. 

Uit voorzorg respecteer je het best de algemene hygiënische voorzorgsmaatregelen, zoals de handen wassen met water en zeep (of het gebruik van gel op alcoholbasis in afwezigheid van zeep en water) nadat je verpakkingen hebt aangeraakt. Probeer zo weinig mogelijk je mond, ogen en gezicht aan te raken. Reinig eventueel de betrokken oppervlakken (zoals aanrecht en tafel) met water en zeep. 

Heeft dit artikel u verder geholpen?