Wat moet een personeelslid doen na een positieve preventieve test? Update 3 mei

  • Als het onderwijspersoneelslid positief test op de preventieve test, dient dit bevestigd te worden met een PCR-test. Het personeelslid neemt hiervoor contact op met zijn of haar huisarts of het federale callcenter op 02 214 19 19. In afwachting van het testresultaat, gaat het betrokken personeelslid in isolatie en verwittigt de onderwijsinstelling van zijn of haar afwezigheid.
  • Als de PCR-test een negatief testresultaat geeft, was de preventieve test vermoedelijk vals-positief en vertoonde deze ten onrechte een positief resultaat. Een arts beoordeelt of het betrokken personeelslid uit isolatie mag en terug mag gaan werken.
  • Als de PCR-test ook positief is, is het betrokken personeelslid een bevestigd COVID-19-patiënt en blijft men in isolatie gedurende minstens 10 dagen te tellen vanaf het resultaat van de preventieve test. Het contactonderzoek wordt opgestart volgens de geldende procedures. Voor het leerplichtonderwijs voert het CLB het contactonderzoek uit. Voor andere onderwijsniveaus voert het callcenter van de overheid het contactonderzoek uit.

Heeft dit artikel u verder geholpen?